Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10/02/2024 Κοπή Βασιλόπιτας Αναγνωστών και Ιεροπαίδων

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ανθίμειου Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς μας Μητροπόλεως τιμήθηκε με την παρουσία των μελών της επιτροπής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων της Ιεράς μας  Μητροπόλεως η ευλογία της κοπής αγιοβασιλιάτικης πίτας για ένα γεμάτο Χριστό, όμορφο, Ψυχαγωγικό και δημιουργικό έτος στα πλαίσια των Συνάξεων μας.

Με το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μίλησε σε όλους εμάς, όσους διακονούν στο Ιερό, στο ψαλτήρι, στους γονείς και στους Ιερείς για το πόσο σημαντικές θα είναι αυτές οι συνάξεις, ώστε να γνωρίσουν όσοι συμμετέχουν στις διακονίες αυτές καλύτερα αυτά που πράττουν μέσα στην λατρεία της Εκκλησίας, πάντα προς δόξα Θεού.

Ακόμα ο Σεβασμιώτατος υποστήριξε πως «η ζωή μας είναι ένας αγώνας, όλοι εμείς είμαστε αθλητές σε αυτή και αγωνιζόμαστε να φτάσουμε στο Θεό». «Μόνο με τη συμμετοχή στην λατρεία της εκκλησίας αποκτάει νόημα αυτός ο αγώνας, αφού κέντρο της λατρείας μας είναι ο ίδιος ο Χριστός».

Πριν το τέλος της Συνάξεως μας μαζί με τα ευλογημένα ψωμάκια μοιράστηκε σε όλους τους συμμετέχοντες ένα βιβλίο με τίτλο «Σύμβολα ιερά σκεύη και άμφια» για την καλύτερη εμπέδωση όσων ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της Συνάξεως.


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ