Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

15/06/2024 Εορτή λήξης Επιτροπής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων

Το Σάββατο 15 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Χιλής πραγματοποιήθηκε η λήξη της πρώτης ετήσιας περιόδου λειτουργίας της επιτροπής συνάξεων Αναγνωστών και Ιεροπαίδων, του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεως μας.

Το πρωί τελέστηκε μαθητική Θεία Λειτουργία στο κέντρο του Ναού από τους Ιερείς - υπεύθυνους της επιτροπής. Οι συμμετέχοντες Αναγνώστες έψαλλαν κατά τη διάρκειά της, ενώ οι Ιερόπαιδες διακόνησαν.

Αμέσως μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής περικοπής ο π. Αθανάσιος Γραμμένος μίλησε ερμηνεύοντας το Ευαγγέλιο. Ακόμα ο ίδιος παρουσίασε με λεπτομέρεια  την ετοιμασία της προθέσεως και αναφέρθηκε στους συμβολισμούς όσων διαδραματίζονται στη Θεία Λειτουργία.

Κατά τη  διάρκεια του κοινωνικού ο π. Δημήτριος Χατέλος στην ομιλία του αρχικά έκανε έναν απολογισμό των εμπειριών που αποκομίσαμε από τις συνάξεις μέσα στη χρονιά και αναφέρθηκε στην αξία του μυστηρίου της Ιεροσύνης.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έδωσε σε όλους τους συμμετέχοντες ένα βιβλίο, τη Θεία Λειτουργία κείμενο - Μετάφραση ως ενθύμιο.

Έπειτα με την επιμέλεια και τη φροντίδα του Ναού, στο ενοριακό, πραγματοποιήθηκε κέρασμα στα παιδιά και στους γονείς που συμμετείχαν, όπου εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μίλησε σε όλους για τις προκλήσεις της εξέλιξης της τεχνολογίας με την τεχνητή νοημοσύνη, τα υπέρ και τα κατά και το μέτρο που πρέπει να υπερισχύει στη χρήση της.

Το όλο εγχείρημα, που για πρώτη φορά επιχειρήθηκε άφησε πολύ καλές εντυπώσεις καθώς και βάσιμες ελπίδες για την ουσιαστική λειτουργία της επιτροπής στο μέλλον.

 

Εκ της Επιτροπής Αναγνωστών & Ιεροπαίδων